Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилва се интересът към електромобилите в България

Снимка: EVN България

Независимо от високата цена и недостатъчния брой зарядни станции и съответна инфраструктура, електромобилите се радват на все по-голям интерес в България, посочва сайтът Инвестор БГ

Според справка на електронното издание, през изминалата 2023г. в страната ни са регистрирани 2522 нови електромобила, което представлява 5.9% от общия пазар на нови леки автомобили в страната. За сравнение, през 2022г. регистрираните коли на ток са били 1176, съставляващи 3.5% от общия пазар.

През изминалата година към броя на новите електрически превозни средства се добавят още 3041 употребявани, което категорично потвърждава нарастващото търсене на автомобили на ток. Освен ниската себестойност на придвижването, важен фактор за купувачите на този тип коли е и безплатното паркиране в градската среда, независимо от платените почасови ограничения за престой в Синя и Зелена зона. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5° , на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София –..

публикувано на 22.09.24 в 19:05

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45