Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанската фотографка Кристина де Мидел представя в София "По ръба на реалността"

Снимка: Бруно Морайс/Национална галерия

Испанската фотографка Кристина де Мидел гостува в София по покана на фестивала „ФотоФабрика“. Изложбата ѝ представя кадри от пет от най-популярните ѝ фотографски серии, включително „Афронавти“ и „Това направи омразата“, които ѝ донасят огромна популярност и световно признание. Откриването е на 25 януари, четвъртък, в 18.30 часа в Наоционалната галерия – Двореца в София. 

Кристина де Мидел ще присъства на откриването на експозицията и ще има публична лекция на 27 януари, събота, от 17.00ч. в Балната зала на Двореца с вход свободен.
Кристина де Мидел изследва двойнствената връзка на фотографията с истината. Като смесва документална и концептуална фотография, тя се заиграва с реконструкции и символи, за да размие границата между реалност и фикция, докато коментира наболели въпроси от съвремието ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03