Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанската фотографка Кристина де Мидел представя в София "По ръба на реалността"

Снимка: Бруно Морайс/Национална галерия

Испанската фотографка Кристина де Мидел гостува в София по покана на фестивала „ФотоФабрика“. Изложбата ѝ представя кадри от пет от най-популярните ѝ фотографски серии, включително „Афронавти“ и „Това направи омразата“, които ѝ донасят огромна популярност и световно признание. Откриването е на 25 януари, четвъртък, в 18.30 часа в Наоционалната галерия – Двореца в София. 

Кристина де Мидел ще присъства на откриването на експозицията и ще има публична лекция на 27 януари, събота, от 17.00ч. в Балната зала на Двореца с вход свободен.
Кристина де Мидел изследва двойнствената връзка на фотографията с истината. Като смесва документална и концептуална фотография, тя се заиграва с реконструкции и символи, за да размие границата между реалност и фикция, докато коментира наболели въпроси от съвремието ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01