Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев и тих понеделник с температури до 5°

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ на места в Дунавската равнина и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Утрото ще бъде мразовито с минимални температури между минус 8° и минус 3°, малко по-ниски в котловините от Западна България. В София - около минус 7°. В понеделник (22 януари) ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 3°.
В планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.
В повечето райони от Балканите ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места по поречията на реките и в котловините ще е мъгливо.
На територията на цяла Европа - над по-голямата част от континента времето се определя от дълбок циклон с център над Норвежко море. Над Западна и Централна Европа ще е облачно, ветровито, с валежи от дъжд във Великобритания, Франция, Бенелюкс, Германия и Дания. С преминаването на студен атмосферен фронт, по-късно през деня валежите ще обхванат Полша, Чехия и Австрия. На отделни места там ще има условия за поледици. Обилни снеговалежи и виелици ще има на Скандинавския полуостров, Финландия, Прибалтика и в северозападната част на Европейскяа Русия. Слънчево ще е в южните райони на Пиренейския полуостров и по Средиземноморието, докато над южната част от Европейска Русия и Украйна облачността ще е значителна и на места ще е мъгливо.
Най-студено ще е в Москва (-6°), най-топло в Рим - (12°), показват данните на НИМХ.
Според BBC Weather в Ню Йорк ще е +3°, в Буенос Айрес - (+27°), в Йоханесбург - (+29°), в Пекин - (-2°), в Мелбърн - (+20°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59