Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев и тих понеделник с температури до 5°

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ на места в Дунавската равнина и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Утрото ще бъде мразовито с минимални температури между минус 8° и минус 3°, малко по-ниски в котловините от Западна България. В София - около минус 7°. В понеделник (22 януари) ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 3°.
В планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.
В повечето райони от Балканите ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места по поречията на реките и в котловините ще е мъгливо.
На територията на цяла Европа - над по-голямата част от континента времето се определя от дълбок циклон с център над Норвежко море. Над Западна и Централна Европа ще е облачно, ветровито, с валежи от дъжд във Великобритания, Франция, Бенелюкс, Германия и Дания. С преминаването на студен атмосферен фронт, по-късно през деня валежите ще обхванат Полша, Чехия и Австрия. На отделни места там ще има условия за поледици. Обилни снеговалежи и виелици ще има на Скандинавския полуостров, Финландия, Прибалтика и в северозападната част на Европейскяа Русия. Слънчево ще е в южните райони на Пиренейския полуостров и по Средиземноморието, докато над южната част от Европейска Русия и Украйна облачността ще е значителна и на места ще е мъгливо.
Най-студено ще е в Москва (-6°), най-топло в Рим - (12°), показват данните на НИМХ.
Според BBC Weather в Ню Йорк ще е +3°, в Буенос Айрес - (+27°), в Йоханесбург - (+29°), в Пекин - (-2°), в Мелбърн - (+20°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Половината младежи имат парични проблеми, ¼ се боят от неуспех в кариерата

Половината от младите хора в България с месечен доход над 2000 лв се боят от финансови проблеми, показва представително изследване на агенция "Тренд". "Младите хора в България - ментални рискове, предизвикателства и перспективи“ е темата на..

публикувано на 01.10.24 в 14:16

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45