Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мразовитите сутрешни температури и зимното слънце се запазват

Снимка: БГНЕС

В сряда, 24 януари, минималните теммператури в България ще са между минус 7 и минус 2°, в София минус 8°. Сутринта в равнините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. През деня ще е слънчево. Максималните температури ще са от 3 до 8°, в столицата около 3°.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност, после ще е слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 5-7°.Температурата на морската вода е 7-8°.Вълнението на морето остава 2 бала. 

Над планините ще е слънчево със силен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 3°, на 2000 м. до минус 4°.

В четвъртък, с умерен до силен северозападен вятър ще премине атмосферно смущение. От запад на изток ще се заоблачава, но ще е почти без валежи. Температурите ще се повишат.

В Европа в сряда ще е слънчево и топло над Пиренейския п-ов, Западното и Централното Средиземноморие. В Западна Европа ще е ветровито, с променлива облачност и на места ще превали слаб дъжд. Облачно, ветровито и с валежи, предимно от дъжд ще е в централна част на континента. Над Северна Европа и Прибалтика ще превали сняг. Над Източноевропейската равнина – слънчево време.

На Балканите също ще грее слънце. До обяд на места в равнините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня в северната част на полуострова облачността ще се увеличи, вятърът от северозапад ще се усили. На места ще превали слаб сняг.

В Лондон, Берлин, Рим, Атина и Белград се очакват максимални температури в интервал от 11 до 14°. В Москва 1°, в Букурещ 3°, а в Истанбул 8°. Мадрид ще е най-топлата евростолица със 17°. 

Отвъд Океана - във Ванкувър ще е 7°, в Монреал – минус 3°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е съответно 2 и 1°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями ще e 26, в Мексико сити 24°, в Рио де Жанейро и Дубай – 25°, в Буенос Айрес – 28°, а в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер се надява България да е в еврозоната през 2025 г.

Запазихме основните приоритети, които трябва да бъдат пред България, каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на служебното правителство. "Все повече нараства вероятността това да ни е последното редовно заседание. Продължаваме с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00

Разследват незаконен кредит на Румен Гайтански, с който е купен ТЕЦ "Варна"

Прокуратура, антикорупционна комисия и полиция извършват обиски в имоти на бизнесмена Румен Гайтански в София. В Кърджали се провежда акция в офиси на фирми, близки до бившия кмет Хасан Азис. Проверяващи са влезли и при бившия директор на държавната..

публикувано на 14.08.24 в 11:49

Птицевъдите искат да бъде спрян вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако не се случи. Според Даниел..

публикувано на 14.08.24 в 10:47