Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският премиер запита България защо не работи по Коридор №8

Димитър Ковачевски
Снимка: БТА

Предайте на България, че не е изпълнила ангажимента си за инфраструктурата до граничните пунктове Деве баир (при Кюстендил) и Клепало (при Струмяни). Това заяви македонският премиер Димитър Ковачевски пред посланика на ЕС в Северна Македония Дейвид Гиър. Изказването бе при откриването на ремонтирания 13 километров път Крива Паланка - Деве Баир. 

Ковачевски посочи, че рехабилитацията на пътя от Кюстендил до границата е била договорена в първия му ден като премиер на Северна Македония с бившия български премиер Кирил Петков. "Тогава казахме, че ще ремонтираме тази пътна отсечка и ще изградим трета лента", подчерта Ковачевски и обеща, че рехабилитацията на пътя до Страцин продължава и че се работи ускорено за изграждане на скоростен път от Ранковце до Крива Паланка. 12,2 млн. евро за рехабилитация и разширение на пътя Крива паланка - Деве баир към България са безвъзмездна помощ от ЕС за изграждане на Коридор №8.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35