Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политици предлагат да се премахне граничният контрол между България, Румъния и Гърция

Снимка: БГНЕС

Българският депутат от ПП-ДБ Даниел Лорер и евродепутатите от Румъния и Гърция Дачиан Чолош, Влад Георге и Георгиос Кирцос предложиха да бъде премахнат контролът по сухопътните граници между техните страни. 

В писмо до гръцкия министър на имиграцията и убежищата Димитрис Кайридис те го призовават да отправи предложението на днешната неформалната среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в Брюксел.

Като основен аргумент за бързото премахване на контрола по границите четиримата изтъкват нееднократните твърдения на Европейската комисия, че България и Румъния са готови за пълноправно присъединяване към Шенеген. В момента контролът на сухопътните граници между трите страни носи огромни загуби на транспортните компании и туристите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35