Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Стоим твърдо в борбата срещу ксенофобията и омразата

Румен Радев
Снимка: БТА

В Международния ден в памет на Холокоста, издигайки глас за важността на хуманизма, ние стоим твърдо в борбата срещу ксенофобията и омразата.” Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа “Екс” по повод деня, в който отдаваме почит на жертвите на геноцида над близо 6 милиона евреи по времето на Втората световна война.

Държавният глава изтъква и че спасяването на близо 50 хиляди български евреи през Втората световна война е ярък пример за силата на обществената енергия.

Международния ден в памет на жертвите се отбелязва от 2006 г. с резолюция на Общото събрание на ООН.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35