Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие за мир и срещу войните по света ще се проведе в София

Бдение в Лалитпур, Непал, в памет на загиналите граждани на страната при нападението на "Хамас" срещу Израел, 9 октомври 2023 г.
Снимка: АФП

В София ще се проведе шествие под наслов "Молитва за мир и срещу войните по света".  Целта е да се отправи призив за мир, спазване на международните закони и уважаване на човешките права, съобщава репортерката на БНР Елена Бейкова. Шествието ще тръгне от НДК в центъра на столицата в 15.00 часа и ще стигне до площада пред президентството. В края на демонстрацията ще бъде отдадена чест на загиналите във всички войни по света в днешно време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15