Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се за по-лесен процес на издаване на визи за туристи от Турция

Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Само през декември 2023 г. ръстът на турските туристи в България е 22%. "За нас е изключително важно да продължим тази тенденция и да улесним туристопотока от Турция. Аз знам, че основният проблем за туристите от Турция е издаването на визи, затова активно работим с МВнР и МВР по разрешаването на този въпрос“, каза министърът на туризма Зарица Динкова на кръгла маса, организирана от Съюза на туристическия бизнес в Банско.
Освен това България съвместно с бранша ще насочи усилията си към популяризиране на дестинацията ни на турския пазар. Това може да стане с предлагането на различни пакети и услуги, както например спортни и детски лагери, и с активна реклама на отличните ни условия за СПА, уелнес, здраве, кулинарен и културен туризъм, уточняват от Министерството на туризма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евтим Милошев: Минимум 10% ръст на туристите през летния сезон

Служебният министър на туризма Евтим Милошев прогнозира броят на туристите у нас да нарасне поне с 10% през летния сезон. “ По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 г. България е в челото по ръст на туристи в..

публикувано на 19.05.24 в 13:47

Лошо време за планински туризъм

Условията в планините не са подходящи за туризъм, съобщиха от Планинската спасителна служба. Температурата е около 10 градуса, но е облачно, има мъгла, навсякъде вали дъжд и по високите части снегът все още не се е разтопил. Според прогнозата на..

публикувано на 19.05.24 в 10:01

Румен Радев откри летния туристически сезон

В присъствието на министри, политици, кметове и дипломати президентът Румен Радев откри в Несебър летния туристически сезон. В приветствието си държавният глава благодари на местната власт и на туристическия бранш, изтъквайки, че въпреки последните..

публикувано на 18.05.24 в 09:05