Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачен понеделник с валежи от сняг в планините

Снимка: Лили Големинова, БНР

В понеделник ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. На отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. Максималните ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 3°.

В планините ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 5°, на 2000 m - около минус 10°.

По Черноморието ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Температурата на морската вода е 6°-8°.

Слънцето в София ще изгрее в 7 ч. и 44 мин. и ще залезе в 17 ч. и 35 мин. 

Снимка: БГНЕС

Над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е значителна. На места, главно в южните и източните райони, ще има валежи от дъжд и от сняг. Над западните райони на полуострова облачността ще е разкъсана, на много места до слънчево. Най-ниска температура - в София (3°), най-висока - в Скопие и Солун (9°).

Динамично ще е времето в северните райони на европейския континент. В северната половина на Скандинавския полуостров и в европейска част от Русия ще има валежи от сняг, в Швеция и Норвегия ще бъде ветровито.

Значителна ще е облачността и в останалата част от Източна и Северна Европа, но ще е почти без валежи, на места с мъгли. На Британските острови ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Значителна ще е облачността и в Испания и Португалия, но почти без валежи. В Централна Европа облачността ще е разкъсана, на места до слънчево. Най-ниска температура в Европа се очаква в Москва (-3°), най-висока - в Мадрид (16°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50