Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачен понеделник с валежи от сняг в планините

Снимка: Лили Големинова, БНР

В понеделник ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. На отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. Максималните ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 3°.

В планините ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 5°, на 2000 m - около минус 10°.

По Черноморието ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Температурата на морската вода е 6°-8°.

Слънцето в София ще изгрее в 7 ч. и 44 мин. и ще залезе в 17 ч. и 35 мин. 

Снимка: БГНЕС

Над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е значителна. На места, главно в южните и източните райони, ще има валежи от дъжд и от сняг. Над западните райони на полуострова облачността ще е разкъсана, на много места до слънчево. Най-ниска температура - в София (3°), най-висока - в Скопие и Солун (9°).

Динамично ще е времето в северните райони на европейския континент. В северната половина на Скандинавския полуостров и в европейска част от Русия ще има валежи от сняг, в Швеция и Норвегия ще бъде ветровито.

Значителна ще е облачността и в останалата част от Източна и Северна Европа, но ще е почти без валежи, на места с мъгли. На Британските острови ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Значителна ще е облачността и в Испания и Португалия, но почти без валежи. В Централна Европа облачността ще е разкъсана, на места до слънчево. Най-ниска температура в Европа се очаква в Москва (-3°), най-висока - в Мадрид (16°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

България днес - 23 август 2024 г.

В „България днес“ този петък се обръщаме към историята. 23 август е Денят на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им и колкото и неприятен да е даден..

публикувано на 23.08.24 в 19:00

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03