Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел за предстоящата ротация:

Важно е България да продължи да бъде приемана добре по света

Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи също ще бъде оценявано, както и останалите министерства. Но е важно България да продължи да бъде приемана добре навсякъде по света.”

Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори на журналистически въпрос дали след ротацията в кабинета има планове да съвместява постовете премиер и външен министър. Тя изтъкна, че в споразумението между ГЕРБ и ПП-ДБ ясно е записано кой какъв ще бъде след ротацията и не смята, че един човек трябва да управлява целия процес.

По повод споровете около предстоящо пътуване на членове на правителството до Съединените щати външният министър коментира, че не вижда причини да се поставя под въпрос организирането на държавна визита в САЩ. Според нея са важни съдържанието и резултатът от срещите.

Мария Габриел се намира в Брюксел за участие в неформална среща на министрите на външните работи. “България е изключително твърда в подкрепата си за Украйна”, заяви тя, добавяйки, че страната ни ще подкрепи общите поръчки за боеприпаси.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10