Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделските производители са в готовност за протести

Брифинг след срещата на премиера Николай Денков с представители на браншовите земеделски организации, 04 февруари 2024 г.
Снимка: БТА

Все още няма решение от браншовите организации в земеделието дали ще се проведе национален протест на земеделските производители, съобщи БНТ. Предстоят срещи по асоциации, за да се обсъди договореното вчера на среща при премиера. 

По думите на Симеон Караколев пред БНТ, съпредседател на една от животновъдните асоциации, в разговорите правителството е покрило на 90% финансовите им искания. Управляващите са обещали да бъдат отделени 150 млн. лева за животновъдите, млекопреработвателите и производителите на плодове и зеленчуци. Премиерът Денков обаче не е посочил конкретни суми, а производителите ще трябва да докажат, че са на загуба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42