Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществената нагласа е разполовена за очакваната правителствена промяна

Снимка: marketlinks.bg

Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ би получил 23,8% подкрепа, "Продължаваме промяната-Демократична България" – 17,2%, а ДПС е трета политическа сила с 12,1 на сто от предпочитанията. "Възраждане" отстъпва с едно място назад, но все още партията им води пред социалистите. "Възраждане" би имала 9,9% подкрепа при избори през февруари, а БСП – 8,5%. Партия "Има такъв народ" остава под прага за влизане в парламента с 3,8% гласове. 20% от анкетираните не биха гласували за нито една партия. 

Данните са от представително януарско проучване на "Маркет линкс", представено в bTV. 43% от запитаните очакват смяната в управлението на страната да премине без трусове между партиите от управляващото мнозинство. 40 на сто са скептични и смятат, че преходът във властта или така наречената ротация на премиерите ще е проблемна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59