Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществената нагласа е разполовена за очакваната правителствена промяна

Снимка: marketlinks.bg

Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ би получил 23,8% подкрепа, "Продължаваме промяната-Демократична България" – 17,2%, а ДПС е трета политическа сила с 12,1 на сто от предпочитанията. "Възраждане" отстъпва с едно място назад, но все още партията им води пред социалистите. "Възраждане" би имала 9,9% подкрепа при избори през февруари, а БСП – 8,5%. Партия "Има такъв народ" остава под прага за влизане в парламента с 3,8% гласове. 20% от анкетираните не биха гласували за нито една партия. 

Данните са от представително януарско проучване на "Маркет линкс", представено в bTV. 43% от запитаните очакват смяната в управлението на страната да премине без трусове между партиите от управляващото мнозинство. 40 на сто са скептични и смятат, че преходът във властта или така наречената ротация на премиерите ще е проблемна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19

"Витоша Рън" – от центъра на София до Черни връх тази неделя

Част от най-добрите ни планински бегачи ще атакуват тази неделя 13-годишните рекорди за скоростно изкачване на Витоша. Топ атлетите ще се опитат да преминат разстоянието от центъра на София до Черни връх за по-малко от 1.36:45 ч. и 1.54:30 ч. съответно..

публикувано на 22.08.24 в 07:00