Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществената нагласа е разполовена за очакваната правителствена промяна

Снимка: marketlinks.bg

Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ би получил 23,8% подкрепа, "Продължаваме промяната-Демократична България" – 17,2%, а ДПС е трета политическа сила с 12,1 на сто от предпочитанията. "Възраждане" отстъпва с едно място назад, но все още партията им води пред социалистите. "Възраждане" би имала 9,9% подкрепа при избори през февруари, а БСП – 8,5%. Партия "Има такъв народ" остава под прага за влизане в парламента с 3,8% гласове. 20% от анкетираните не биха гласували за нито една партия. 

Данните са от представително януарско проучване на "Маркет линкс", представено в bTV. 43% от запитаните очакват смяната в управлението на страната да премине без трусове между партиите от управляващото мнозинство. 40 на сто са скептични и смятат, че преходът във властта или така наречената ротация на премиерите ще е проблемна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40