Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес и утре се пренася в София и Пловдив. Няколко дни след изборите за народно събрание и европейски парламент, се спираме на антисистемния вот при младите българи в чужбина. А в навечерието на европейското първенство по футбол говорим, разбира се, за футбол със спортния журналист Румен Пайташев, автор на "Световна футболна енциклопедия". Разказваме също така за празника Възнесение Господне или Спасовден, който православната Църква отбелязва на 13 юни. Водеща е Мария Стоева. Приятно слушане!

01:30 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница

08:50 - Времето

16:25 – На 13 и 14 юни Френският институт пренася европейския дебат в София и Пловдив – разговор с директора на Френския институт в София Люк Леви

28:30 – Антисистемният вот от чужбина  

37:05 – В "Световна футболна енциклопедия" журналистът Румен Пайташев разказва интересни факти от едновековната история на този спорт у нас

48:20 – Спасовден

53:50 – Песен на деня: Вяра Панталеева – „През 100 земи“ 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 4

В четвъртия брой на "Часът на Радио България…" ви отвеждаме при българите в Одрин, за да научим повече за българската общност там, за  черквата "Свети Георги Победоносец ", за наследството, завещано от отец Александър Чъкърък, за църковните служби на..

публикувано на 13.06.24 в 12:51

България днес - 12 юни 2024 г.

Поетична, франкофонска и с елементи на действителността на българската администрация- такава се очертава да бъде „България днес“ в сряда. В нея ще си спомним за изключителния поет и преводач Атанас Далчев, ще ви разкажем, коя е най-старата и голяма..

публикувано на 12.06.24 в 19:00