Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на седмицата ще е топло и облачно

Снимка: БГНЕС

В събота минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в котловините около и под нулата, в София 0°. През деня от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Максималните температури ще са от 17° до 22° в столицата около 17°. 

По Черноморието ще се заоблачава. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 14°-20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 12°, на 2000 м до 4°.

В неделя остава топло и облачно. В Южна България, ще има валежи, по-значителни в Рило-Родопската област.

В Европа ще е облачно. Дъжд ще вали на Пиренейския п-ов, западната част на континента, Италия, Австрия и Полша. В Южна Украйна ще вали слаб дъжд, в Северна – сняг. Също сняг ще вали в Шотландия, Скандинавия п-ов, Прибалтика и Беларус.

На Балканите ще е предимно облачно и топло за февруари. На изток ще има разкъсване на облачността. В западните дялове ще вали дъжд. В Лондон и в Париж ще е 11°, в Берлин и в Москва се очакват 12° и минус 9°. В Мадрид и Рим ще е 10° и 14°. В Атина и в Букурещ ще е 19°, в Истанбул 17°. Най-топлата европейска столица ще е Белград с 21°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 7° и 5°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 13° и 12°. В Лос Анжелис се очакват 13°, в Маями и в Мексико сити ще e 25° и 28°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29° и 31°. В Дубай ще е 23°, в Йерусалим 16°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53