Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла неделя за февруари

Снимка: БТА

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно със слаби валежи от дъжд в Югозападна България и Родопската област. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Утре ще вали дъжд в Южна България, а вечерта ще завали и в Северозападна България. Вятърът от юг ще се усили и на повечето места ще бъде силен и бурен. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°, в София 15-16°.

В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, а над 1800-2000 м от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м - около 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но без валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното – 3-4 бала.

На Балканите облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд. Ще бъде и ветровито. Почти без валежи ще бъде в Румъния. В Букурещ и Белград ще бъде 20 градуса, в Атина и Истанбул – 18.

В по-голямата част на континента облачността ще бъде значителна, ще има и валежи от дъжд, а в района на Алпите и Пиринеите и в южните райони на Скандинавския полуостров - от сняг. В Португалия и по адриатическото крайбрежие валежите ще бъдат значителни по количество. В прибалтийските страни, Беларус, Северна Украйна и южните райони на Европейска Русия ще има условия за поледици. В останалата част от Европейска Русия, както и в северните райони на Скандинавския полуостров и във Финландия ще бъде почти без валежи, на места с мъгла. В Рим ще бъде 15 градуса, във Виена – 11, в Париж – 10, в Мюнхен – 8, в Мадрид – 6, в Стокхолм – минус 2, в Москва – минус 6, в Санкт Петербург – минус 8.

В Мелбърн ще бъде 33 градуса, в Кейптаун – 26, в Ню Йорк – 10, в Чикаго – 6.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 22.07.24 в 08:58