Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла неделя за февруари

Снимка: БТА

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно със слаби валежи от дъжд в Югозападна България и Родопската област. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Утре ще вали дъжд в Южна България, а вечерта ще завали и в Северозападна България. Вятърът от юг ще се усили и на повечето места ще бъде силен и бурен. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°, в София 15-16°.

В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, а над 1800-2000 м от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м - около 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но без валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното – 3-4 бала.

На Балканите облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд. Ще бъде и ветровито. Почти без валежи ще бъде в Румъния. В Букурещ и Белград ще бъде 20 градуса, в Атина и Истанбул – 18.

В по-голямата част на континента облачността ще бъде значителна, ще има и валежи от дъжд, а в района на Алпите и Пиринеите и в южните райони на Скандинавския полуостров - от сняг. В Португалия и по адриатическото крайбрежие валежите ще бъдат значителни по количество. В прибалтийските страни, Беларус, Северна Украйна и южните райони на Европейска Русия ще има условия за поледици. В останалата част от Европейска Русия, както и в северните райони на Скандинавския полуостров и във Финландия ще бъде почти без валежи, на места с мъгла. В Рим ще бъде 15 градуса, във Виена – 11, в Париж – 10, в Мюнхен – 8, в Мадрид – 6, в Стокхолм – минус 2, в Москва – минус 6, в Санкт Петербург – минус 8.

В Мелбърн ще бъде 33 градуса, в Кейптаун – 26, в Ню Йорк – 10, в Чикаго – 6.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37