Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади българи се състезават в конкурс за наградата на посланика ни в Ирландия

Срокът за изпращане на есета и презентации е 6 май

Посолството ни в Дъблин
Снимка: Facebook/Embassy.Dublin

Надпреварата за наградата на посланика на България в Ирландия е насочена към ученици и студенти от българската общност и се присъжда по случай 24 май от 2021 г.   

Темата на конкурса за 2024 г. е: "Бъди посланик на България – страната, която…". Участниците са призовани да напишат есе или текст, придружен от визуална презентация.

„Смятаме, че гласът на децата и младите хора е важен и трябва да бъде чуван. Както постановява чл. 12 от Конвенцията на ООН по правата на детето, децата имат право да изразяват мнение и тяхното мнение трябва да бъде отчитано. Идеята на заданието е да чуем мнението на децата и младежите за това как най-добре да изградим и популяризираме "Бранд България", посочва в официалното си писмо-покана към българите в Ирландия посланик Ваня Андреева-Малакова

Уточнява се и, че конкурсът има за цел да провокира и да насърчи процес на осмисляне с какво можем да се гордеем като българи, какви са силните страни и възможности на България, които да покажем на света. Поканата към децата и младите хора е да споделят свои идеи, мисли и предложения за дейности, които да подпомогнат представянето  на "Бранд България" в Ирландия.

"Добре дошли" са и критични виждания за това какво дипломатите ни трябва да правят по-добре или по различен начин. "Вярваме, че заданието ще допринесе и за изграждане на дългосрочни връзки между децата и младежите от българската диаспора с тяхната родина България", споделят още от дипломатическото ни представителство в Дъблин.

Участниците могат да изпращат своите творби до 6 май на електронен адрес: Embassy.Dublin@mfa.bg, както и на адреса на посолството: 22, Burlington Rd, Ballsbridge, D04N9C1.

Снимка: Българско посолство в Дъблин, Ирландия

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20