Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимни дъждове заляха община Неделино

Снимка: БГНЕС

Проливен дъжд със силен вятър предизвика щети в община Неделино, съобщи за БТА кметът Боян Кехайов. Има множество паднали камъни, наноси и запушени водостоци по общинската пътна мрежа, но няма затворени пътища. 

В с. Кундево са без ток от неделя и се работи за подаването на електричество. В с. Оградна има множество запушени водостоци от придошлите води на реката и деретата, които са влачили клони. "Наводнена е помпената станция под село Кундево и са затлачени водоприемните шахти. До разчистването е спряно водоподаването, изключено е електричеството", допълва Кехайов.

Най-много дъжд - 112 л на кв. м. в Смолянска област е паднал в с. Арда, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. В селото дъждът е бил примесен с град. В Златоград са паднали 85 л на кв. м. А на Рожен – 74 л на кв. м. Новият навалял сняг е 2-3 сантиметра по високите части на областта. Скоростта на вятъра е 12 м в секунда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10