Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аграрният министър смята, че искат оставката му заради преброяването на животните

Кирил Вътев
Снимка: БГНЕС

Правителството подписа споразумение с Българската аграрна камара, уреждащо паричното подпомагане на за земеделците и изплащането на т. нар. "украинска помощ". Обещано е да се променят редица закони и да има преговари с Еврокомисията за условията по зелената сделка, които засягат земеделския сектор. Създава се работна група, която месечно ще отчита изпълнението на договореното. 

Директорът на Държавен фонд Земеделие Георги Тахов не пожела да назове сумите за подпомагане, които ще се разпределят между земеделците. Аграрният министър Кирил Вътев заподозря, че продължаващите протести с настояване за неговата оставка са заради започнали проверки: "Еврорегламентът изисква всички животни да бъдат идентифицируеми с електронни устройства. За да закупим тези устройства, трябва да преброим животните, а те ни упрекнаха, че така ги тероризираме".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54