Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНСС продължава да държи титлата за най-престижен университет в България

Снимка: УНСС

За поредна година Университетът за национално и световно стопанство получи "Академичен оскар", съобщи БТА. Рейтинговата система на висшите училища определя УНСС за висше училище с най-висока институционална акредитация. Според работодателите и преподавателите във висшите училища, той е най-престижно висше училище в професионалното направление "Икономика".

Работодателите предпочитат студенти по икономика, завършили УНСС, и над 97 процента от възпитаниците му успешно се представят на пазара на труда и намират работа. 

Заедно с 21 висши училища и университети УНСС се включи във форума "Висше образование в България", който бе организиран от кариерните консултанти към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс в Кюстендил. На оформените щандове бяха изложени информационни материали и мултимедийни продукти, а ученици, родители и учители задаваха своите въпроси на представители от университетите

На кандидат-студентите беше представена информация и за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30