Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНСС продължава да държи титлата за най-престижен университет в България

Снимка: УНСС

За поредна година Университетът за национално и световно стопанство получи "Академичен оскар", съобщи БТА. Рейтинговата система на висшите училища определя УНСС за висше училище с най-висока институционална акредитация. Според работодателите и преподавателите във висшите училища, той е най-престижно висше училище в професионалното направление "Икономика".

Работодателите предпочитат студенти по икономика, завършили УНСС, и над 97 процента от възпитаниците му успешно се представят на пазара на труда и намират работа. 

Заедно с 21 висши училища и университети УНСС се включи във форума "Висше образование в България", който бе организиран от кариерните консултанти към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс в Кюстендил. На оформените щандове бяха изложени информационни материали и мултимедийни продукти, а ученици, родители и учители задаваха своите въпроси на представители от университетите

На кандидат-студентите беше представена информация и за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над страната ще е топло с превалявания, по морето ще е слънчево

В неделя  от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще е облачно. След обяд на много места ще има крати дъждове, гръмотевични бури и градушки. Слънчево ще е в Югоизточна България и по морския бряг. Минималните..

публикувано на 20.07.24 в 16:24

Български атлети ще участват в Европейските игри за трансплантирани

Единайсет българи заминахаза Лисабон, за да участват в Европейските игри за трансплантирани и диализирани, които ще се проведат от 21 до 28 юли. Те ще се състезават в 7 от общо 11 дисциплини, сред които плуване, бадминтон, тенис, лека атлетика...

публикувано на 20.07.24 в 16:19
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59