Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АГРА и „Фудтех“ представят най-новите машини и технологии в земеделието

Снимка: БТА

Нови сортове домати, зимен сорт ечемик и пшеница, слънчоглед, памук, тютюн, люцерна и хибридна фуражна царевица, както и няколко новаторски технологии за семепроизводство, производство и отглеждане на едногодишни и многогодишни култури са сред акцентите на изложенията АГРА и "Фудтех" в пловдивския Международен панаир от 20 до 24 февруари.

Сред машините, посетителите ще открият междуредов раздробител, GPS и лазерен нивелиращ скрепер, самоходна пръскачка за растителна защита, подбиращ сеносъбирач, косачка робот с безкабелна инсталация, дигитален асистент в земеделието и др.

За гостите на изложението е подготвен и Plovdiv fair street food fest, където посетители и изложители ще могат да се насладят на уменията на най-успешните Street Food майстори всеки ден от 11:00 до 15:00 ч. Програмата на фестивала е наситена с музика, танци и игри.

Кулинарни специалисти ще разкрият пред посетителите тайните на автентичната българска кухня с традиционна скара и родопски специалитети. За почитателите на чуждестранната гастрономия ще има американска, мексиканска и италианска храна. Любителите на коктейли ще бъдат изкушени от различни авторски питиета. Предвидени са и множество томболи, викторини с награди и изненади за децата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55