Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов към ПП-ДБ:

Нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата.”

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на “некоалиционния” си партньор ПП-ДБ относно предложения меморандум с управленски цели за следващите 9 месеца. Един от текстовете предвижда равно разпределение на кандидатите, избирани в регулаторните органи.

ПП-ДБ предлага на ГЕРБ-СДС меморандум, ако няма съгласие - избори

Вицепремиерът Мария Габриел категорично отхвърли предложението на ПП-ДБ за управленски меморандум

Според Бойко Борисов доверието между двете политически сили, на които предстои ротация на премиерския пост, е паднало до ледена епоха. “Има някаква комуникация между нас, но всяка дума се внимава какво значи и към този момент не съм оптимист”, коментира той пред журналисти.

Лидерът на ГЕРБ отново критикува правителството, този път по повод ангажимента на страната ни да предоставя военна помощ на Украйна. “Давам само пример – ние към днешна дата реално нищо от това, което депутатите, нашите симпатизанти и членове, нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то всъщност си е в България”, заяви той.



 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5° , на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София –..

публикувано на 22.09.24 в 19:05

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45