Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар с мартеници в Милано в полза на български деца с увреждания

Снимка: facebook.com/olemalebg

Българското училище “Пейо Яворов“ в Милано организира в неделя, 25 февруари, благотворителен базар с мартеници, изработени от майки на деца с увреждания от фондация “Оле Мале”.

Както всяка година, и този път последната неделя на февруари ще бъде посветена на тях – бели и червени, румени, засмени… мартенички. Пак ще омотаем бели и червени конци в една нишка – нишката на обичта. Пак ще се закичим с мартенички – за здраве и късмет. Пак ще си разкажем прекрасната традиция на мартеничките“, написаха във фейсбук страницата си от училището.


В българското училище в Милано учат деца от предучилищна възраст до дванадесети клас. Освен да посещават часовете по български език и литература, история и география на България, те се включват в различни извънкласни занимания. Обучението се извършва по програмите, утвърдени от нашето Министерство на образованието и науката.

Снимки: Фондация "Оле мале" и БУ "Пейо Яворов" - Милано

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято по традиция български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели..

публикувано на 22.07.24 в 15:36

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08