Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от Босилеград ще са сред зрителите на гала концерт в София по повод 3 март

Снимка: Фондация „Българе“

Босилеградското сдружение „ГЛАС” отбелязва единадесет години от основаването си и седем години от дейността на портал "Гласпресс" с еднодневна екскурзия до София на 2 март. Общо 50 приятели и партньори на сдружението, които ще пътуват до българската столица, имат възможност, същата вечер, да посетят гала концерт по повод Националния празник на България. 

Проявата "Земя като човешка длан" събира танцьори от ансамблите "Българе", "Чинари", Фолклорен танцов ансамбъл "София-6", момчета и момичета от школата на Нешка Робева, Академичен хор към АМТИИ Пловдив и други. Билетите за сънародниците ни от Босилеград са осигурени от бизнесмена Любомир Пенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” . Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година..

публикувано на 15.07.24 в 06:00

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30