Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от Босилеград ще са сред зрителите на гала концерт в София по повод 3 март

Снимка: Фондация „Българе“

Босилеградското сдружение „ГЛАС” отбелязва единадесет години от основаването си и седем години от дейността на портал "Гласпресс" с еднодневна екскурзия до София на 2 март. Общо 50 приятели и партньори на сдружението, които ще пътуват до българската столица, имат възможност, същата вечер, да посетят гала концерт по повод Националния празник на България. 

Проявата "Земя като човешка длан" събира танцьори от ансамблите "Българе", "Чинари", Фолклорен танцов ансамбъл "София-6", момчета и момичета от школата на Нешка Робева, Академичен хор към АМТИИ Пловдив и други. Билетите за сънародниците ни от Босилеград са осигурени от бизнесмена Любомир Пенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александър Николоски

По съседски: Събития с балкански адрес

С нова жп линия Скопие иска да привлече товарите от Европа до Солун Изграждането на жп линията по Коридор 10 е приоритет за Северна Македония, заяви македонският министър на транспорта Александър Николоски. Той ще разговаря с международните..

публикувано на 12.07.24 в 10:05

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев..

публикувано на 12.07.24 в 09:00