Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София се пробужда с празнично хоро на площад Света Неделя

Снимката е илюстративна
Снимка: архив, БГНЕС

Празнично неделно хоро ще се играе днес от 11.00 часа до 14.00 часа в центъра на София по случай националния ни празник 3-ти март. Събитието е част от превърналата се в традиционна инициатива "Пробуждане с хоро".

"Няма да има сцена, ще го проведем под формата на неделен мегдан, ще танцуваме ръка за ръка", заяви организаторът Цецо Христов пред БНР-Радио София. Той се надява да се съберат поне 500 танцуващи, като желание да се включат са споделили и чужденци. Облечете празничните носии и елате да поиграем! Подготвили сме богат плейлист", кани всички желаещи Цецо Христов.

"Пробуждане с хоро" ще има и на други места в света, в което ще участват наши сънародници зад граница.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военнослужещи провеждат отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян

Отворено занятие по алпийска подготовка ще се състои днес пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски е по повод Международния ден на младежта. По време на занятието ще бъдат..

публикувано на 12.08.24 в 06:00

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24