Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София се пробужда с празнично хоро на площад Света Неделя

Снимката е илюстративна
Снимка: архив, БГНЕС

Празнично неделно хоро ще се играе днес от 11.00 часа до 14.00 часа в центъра на София по случай националния ни празник 3-ти март. Събитието е част от превърналата се в традиционна инициатива "Пробуждане с хоро".

"Няма да има сцена, ще го проведем под формата на неделен мегдан, ще танцуваме ръка за ръка", заяви организаторът Цецо Христов пред БНР-Радио София. Той се надява да се съберат поне 500 танцуващи, като желание да се включат са споделили и чужденци. Облечете празничните носии и елате да поиграем! Подготвили сме богат плейлист", кани всички желаещи Цецо Христов.

"Пробуждане с хоро" ще има и на други места в света, в което ще участват наши сънародници зад граница.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35

80 години от преврата на 9 септември 1944-а и смяната на обществения строй в България

На 9 септември се навършват 90 години от преломното събитие, което бележи края на Царство България. В разгара на Втората световна война, когато Съветската армия преминава в настъпление след битката при Сталинград, и достига до Румъния през август..

публикувано на 09.09.24 в 13:16

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10