Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София се пробужда с празнично хоро на площад Света Неделя

Снимката е илюстративна
Снимка: архив, БГНЕС

Празнично неделно хоро ще се играе днес от 11.00 часа до 14.00 часа в центъра на София по случай националния ни празник 3-ти март. Събитието е част от превърналата се в традиционна инициатива "Пробуждане с хоро".

"Няма да има сцена, ще го проведем под формата на неделен мегдан, ще танцуваме ръка за ръка", заяви организаторът Цецо Христов пред БНР-Радио София. Той се надява да се съберат поне 500 танцуващи, като желание да се включат са споделили и чужденци. Облечете празничните носии и елате да поиграем! Подготвили сме богат плейлист", кани всички желаещи Цецо Христов.

"Пробуждане с хоро" ще има и на други места в света, в което ще участват наши сънародници зад граница.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17