Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище София въвежда самостоятелно сканиране на бордни карти

Снимка: Летище София

Терминал 2 на Летище София въведе електронни гишета за автоматична проверка на бордните карти на пътниците. Официалното им откриване е на 6 март, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.

Новата придобивка значително ще намали времето за изчакване на опашка, тъй като пътниците ще могат да извършат самостоятелно проверката на своите бордни карти. Електронните гишета на летище София са първите такива, внедрени на българско летище.

При коректна бордна карта вратите на гишето се отварят сами и пътниците се придвижват към следващото ниво на проверка. Бордните карти могат да бъдат както хартиени, така и електронни.

Служители на летището ще продължат да подпомагат пътниците и да съдействат в случай на проблем с преминаването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16