Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище София въвежда самостоятелно сканиране на бордни карти

Снимка: Летище София

Терминал 2 на Летище София въведе електронни гишета за автоматична проверка на бордните карти на пътниците. Официалното им откриване е на 6 март, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.

Новата придобивка значително ще намали времето за изчакване на опашка, тъй като пътниците ще могат да извършат самостоятелно проверката на своите бордни карти. Електронните гишета на летище София са първите такива, внедрени на българско летище.

При коректна бордна карта вратите на гишето се отварят сами и пътниците се придвижват към следващото ниво на проверка. Бордните карти могат да бъдат както хартиени, така и електронни.

Служители на летището ще продължат да подпомагат пътниците и да съдействат в случай на проблем с преминаването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24