Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската литература има свой щанд на Лондонския панаир на книгата

Снимка: londonbookfair.co.uk

Първата изява на България в Лондонския панаир на книгата от 12 до 14 март включва редица събития, организирани от Българския културен институт в английската столица. Страната ни участва със свой щанд, където посетителите ще могат да се срещнат и разговарят със съвременни български автори и издатели.

На престижното културно събитие българската литература ще бъде представена от носителите на международната награда "Букър" Георги Господинов и Анджела Родел, както и от други наши писатели. На щанда ще има и каталози на английски език, които се изготвят ежегодно в Националния център за книгата, с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Ще бъде представен и новоиздаденият английски превод на Анджела Родел на българската класика от ХХ век - "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Режисьорът Николай Василев със статуетката „Златна светулка“

Филм за живота на духовния учител Ваклуш Толев беше отличен в Кан

Документалният филм "Ваклуш" на режисьора Николай Василев е отличен от световния филмов фестивал в Кан Remember the future със статуетка "Златна светулка" в категорията "Най-добър филм за социална справедливост" (Best Social Justice feature film)...

публикувано на 21.06.24 в 16:48

Опера от балкона и детски песни за френския Ден на музиката във Варна

Черноморският град Варна ще се потопи в духа на френския Празник на музиката на 21 юни. Събитието, организирано от Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Държавна опера Варна и Pontica Solutions, предвижда три специални сцени..

публикувано на 21.06.24 в 07:25
Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35