Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Снимка: Ваканция & СПА Експо 2023

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от различни сегменти на туризма - браншови организации, туроператори, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес оборудване и пр.

Тази година със свои щандове ще се представят и дестинации като Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай и Финландия. За изложението в София пристига официална делегация, водена от министъра на туризма на Мадагаскар, който ще се срещне с българския си колега. 


Специално внимание на форума е отредено на българските общини. Те ще популяризират условията за отдих, както и най-новите си предложения за алтернативен туризъм у нас. Ще има изяви на фолклорни групи, дегустации на традиционни храни от различни региони, възстановки на обичаи, винени почерпки, демонстрации на старинни занаяти и най-вече – добро настроение.

Тази година достъпът на посетителите до "Ваканция & СПА" е с билети.

Наситена със срещи и семинари е и деловата програма на борсата. Акцентът на дискусиите ще падне върху устойчивия туризъм, най-новите дигитални и маркетингови тенденции, както и неизбежния зелен и цифров преход в сектора.

Очаквано събитие са националните награди "Бранд на България"-2023. На 14 март ще бъдат връчени отличията на компаниите, създали устойчив бранд и допринесли за цялостното развитие на бизнес средата в България.

Като цяло браншът е положително настроен към предстоящия активен летен туристически сезон. По данни на Евростат за цялата 2023г. туристическите нощувки на българи и чужденци у нас са нарастнали с 11,9%, достигайки над 27млн. Това е значителен  ръст спрямо средния за ЕС от 6,3%", отбелязва Министерството на туризма, с чиято подкрепа се провежда "Ваканция & СПА и Експо".

Вижте още:

Снимки: Ваканция & СПА Експо, БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50