Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от нужните 234, с които изпревари друга българска футболна легенда - Димитър Бербатов /играл за ЦСКА София, Байерн Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и др./, който получи 181 гласа. В надпреварата се включиха 7 кандидата. Бербатов беше човекът, който първи официално поведе битката срещу Борислав Михайлов и лошото управление на българския футбол.
Иванов наследява на поста Борислав Михайлов, който подаде оставка миналия ноември след ескалирали улични протести на футболни фенове. Михайлов беше президент на БФС от 2005 г. до 2019 г. и отново от 2021 до 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50