Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променлива облачност в неделния ден с температури до 17°

Пролет край село Лъжница
Снимка: Миглена Иванова

През нощта от запад облачността ще се увеличава и над западната половина от страната ще е значителна. Минимални температури между 2° и 7°, в София - около 3°. В неделя облачността ще е променлива, в западните райони по-често значителна и на места там ще има превалявания от дъжд. Максимални температури между 12° и 17°, в София - около 12°.
Над планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обяд по върховете и мъгливо. Главно след обяд на места в западните масиви ще превали дъжд, над 1700 m - слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 6°, на 2000 m - около 0°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. 
Значителна ще е облачността над по-голямата част от Балканския полуостров. На много места в западната половина от полуострова ще има валежи от дъжд, по-значителни в Южна Гърция.  Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е в северозападните и източните райони. Най-студено на Балканите ще бъде в София - 12°, най-топло - в Букурещ, Скопие и Атина (18°). 
Облачно с валежи от дъжд ще е в Западна Европа и северозападните райони на Пиренейския полуостров. Предимно слънчево ще е времето в Централното Средиземноморие, по-голямата част от Централна Европа и Скандинавския полуостров. Значителна ще е облачността над по-голямата част от Източна Европа. Валежи, предимно от сняг, ще има в Северна Полша, района на Прибалтика и в северозападните и южните райони на Европейска Русия. Температурите на континента ще варират от 1° в Стокхолм до 22° в Мадрид.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50