Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 20-та година български студенти получават стипендии от фондация "Нели и Робърт Гибсън"

Робърт и Нели Гибсън
Снимка: www.dfbulgaria.org

И тази година десетки студенти от български университети, които имат високи академични постижения и чиито семейства са финансово затруднени, получават стипендия от частни дарители от САЩ. Инициативата е на фондация „Нели и Робърт Гибсън“. Вече 20 години сем. Гибсън помага на младежи в България, предаде репортерката Мира Стефанова. Подкрепа за образованието на млади хора, дадена навреме, е инвестиция в бъдещето, са убедени Нели и Робърт Гибсън. 
Програмата започва през 2004 г., когато американският филантроп и дарител Роберт Гибсън и неговата съпруга Нели Гибсън (Нели Лозанова) пристигат в България с желание да помогнат в областта на образованието. Нели и бизнесменът Робърт Гибсън споделят, че самите те са завършили образованието си с подкрепата на частни дарители и никога няма да забравят значението на този жест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30