Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Снимка: Freepik.com

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании, опериращи в страната, на база на броя IT служители в екипите им у нас, показва, че 64% от работодателите в класацията са чуждестранни, а останалите 36% - с българска собственост. Почти всички - 94% - от компаниите имат офиси в София, 31% - в Пловдив, 23% - във Варна, а в Бургас и Русе - съответно 13 и 8%, сочат още данните от проучването. Най-голяма част от включените компании (67%) разработват технологични продукти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00