Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Снимка: Freepik.com

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании, опериращи в страната, на база на броя IT служители в екипите им у нас, показва, че 64% от работодателите в класацията са чуждестранни, а останалите 36% - с българска собственост. Почти всички - 94% - от компаниите имат офиси в София, 31% - в Пловдив, 23% - във Варна, а в Бургас и Русе - съответно 13 и 8%, сочат още данните от проучването. Най-голяма част от включените компании (67%) разработват технологични продукти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05