Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Снимка: facebook.com/ECinBulgaria

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г.

От 2016 до 2021 г. Чобанова е била посланик на България в Словакия. Преди това е заемала няколко ключови позиции у нас, включително съветник по европейските въпроси на президента Росен Плевнелиев и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Между 2021 и 2024 г. е работила като експерт в генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на ЕК.



"Щастлива съм, че се връщам в България и отново ще работя в страната, която наричам свой дом. Приемам възможността да съм представител на Европейската комисия в родината си като голяма чест и отговорност. Ще продължим да работим за това българските граждани да са възможно най-добре информирани и да се възползват напълно от предимствата, които членството ни в ЕС предоставя", отбеляза Чобанова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37