Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътешествието на българските книги" в Париж, Страсбург и Лион

Снимка: Български културен институт в Париж

В Париж на 25 март от 18:30 часа местно време стартира третото издание на кампанията "Пътешествието на българските книги", популяризираща съвременната българска литература във Франция.

Това ще бъде литературна среща, която ще се проведе в "360 Paris Music Factory" (32 Rue Myrha, 75018).

Втората среща от кампанията ще бъде на 26 март от 19:00 часа местно време в Българския културен институт във френската столица на адрес 28 Rue La Boétie, 75008. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на БКИ-Париж.

Почитателите на българската литература във Франция ще имат възможността да се срещнат  с авторите Захари Карабашлиев, Рене Карабаш и Ангел Игов. Мари Врина - Николов, преводач и българист, ще разкаже за творчеството на Анжел Вагенщайн (1922 - 2023) и Виктор Пасков (1949-2009), посочват от БКИ.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бетани Хюз

Съкровищата на България "грейнаха" в предаването на Бетани Хюз навръх 24 май (ВИДЕО)

Емблематичният археолог и пътешественик проф. Бетани Хюз се отправя на вълнуващо пътешествие из България в новия епизод на "Съкровища с Бетани Хюз", който бе излъчен на празничния 24 май по канал Viasat History. Епизодът беше очакван с нетърпение от..

публикувано на 25.05.24 в 08:30
„За буквите“ на Черноризец Храбър

Кога е създадена глаголицата?

" Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени (да пишат) славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ..

публикувано на 24.05.24 в 09:15
Инсталацията „Съседите“

Специални български събития за 24 май на Венецианското биенале

Гостите на 60-ото Биенале на изкуствата във Венеция ще могат да се включат в честването на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Българският павилион на престижния форум ще..

публикувано на 23.05.24 в 10:15