Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпращаме контингент от 100 военнослужещи за мисията на НАТО в Косово

Снимка: БТА

В Ямбол днес тържествено ще бъде изпратен контингент с около 100 военнослужещи за изпълнение на задачи към стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).

Церемонията ще се състои от 10:30 часа на централния площад пред Общината.

Контингентът е завършил подготовката си в 42-ри механизиран батальон - Ямбол и е сертифициран с оценка "Боеготов", съобщават от Министерството на отбраната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15