Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Часът на земята" или как да променим света за 60 минути

Снимка: БГНЕС

"Ако всеки от нас, независимо къде се намира, отдели 60 минути и ги подари на Земята, ще имаме силата да опазим общия ни дом и да го завещаем повече от прекрасен на поколенията след нас" – това казват организаторите на най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата, организирано от WWF (Световен фонд за дивата природа). В този един час милиони хора ще спрат светлините и ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим.


Тази година "Часът на Земята" се провежда на 23 март, между 20:30 и 21:30 часа. За най-активните участници в кампанията е подготвена интерактивната платформа – Банка за часове. Там всеки може да открие дейността, която харесва най-много, и да впише часовете, които подарява на Земята. Например храна, разходки на открито, спорт и здраве, устойчив начин на живот, всякакви форми на изкуство и творчество. След "Часът на Земята" ще има награди за случайно избрани десет участници.

Екологичната кампания включва и благотворителен елемент с прожекцията на филма "Кунг-фу панда 4" в Cinema City. Средствата от закупените билети се насочват в помощ на спасяването на мечета-сираци и за опазването на мечките в България.

Снимки: БГНЕС, wwf.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15