Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите спират, температурите – пролетни

Снимка: БТА

В петък, 22 март, минималните температури в България ще са между 2 и 3°, в София 0°. На места в сутрешните часове ще има условия за слани. През деня ще има разкъсана облачност по-значителна на изток. Максималните температури ще са между 11  и 16°, в столицата 12°.

По Черноморието ще е облачно, след обяд облаците ще се разпръскват. Температурите на въздуха ще са 9-11°. Морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има променлива облачност, но без валежи, с до силен североизточен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 5°, на 2000 м до минус 1°.

В събота ще е слънчево. Над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо.

В Европа на 22 март се очакват по-сериозни валежи от дъжд и сняг в Шотландия, Скандинавския п-ов и Финландия. В Бенелюкс и Северна Германия се очакват значителни дъждове. Над останалата част от континента ще има променлива облачност. Повече слънчеви часове ще има във Франция, на Пиренейския п-в, Северна Италия и Алпите.

На Балканите ще е облачно над западните и южните райони. На места ще има валежи от дъжд, повече по количество в Южна Гърция.  

В Лондон и Букурещ се очакват максимални 12-13°, в Берлин 16°, Атина 17°, Париж 18°, в Рим и Белград 19 °. В Москва  - максимум 4°, а в Истанбул 10°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 27°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 12°, а в Монреал минус 3°. В Чикаго и  Ню Йорк ще е 7°. В Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 24 и 28°. В Буенос Айрес 20°, в Рио де Жанейро 30°, Дубай 29°, а в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39