Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, допълват от външно министерство. При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството в Русия на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: EMBASSY.MOSCOW@MFA.BG. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: CRISIS@MFA.BG

Стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, отне живота на над 60 души. Ранените са 145. Сред пострадалите има и деца.  

САЩ разполагат с разузнавателна информация, която потвърждава участието на "Ислямска държава" в нападението. През последните седмици Вашингтон е предупредил руските власти за възможността от атака, предава REUTERS, цитирана от БТА. В интернет „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението без да дават никакви подробности.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15