Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С мотошествие Фондация „Искам бебе“ отбелязва 17-ия си рожден ден

Снимка: iskambebe.bg

Фондация „Искам бебе“ отбелязва днес 17-ия си рожден ден с мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки. То ще потегли в 11:30 часа от "Княз Александър І" към Университета за национално и световно стопанство, където обществеността ще бъде запозната с нуждата от даряване на яйцеклетки у нас. Целта на събитието е да привлече вниманието към важността на донорството на яйцеклетки и редовната профилактика на репродуктивното здраве сред младите хора.
Над 150 000 двойки в България имат проблем със зачеването на дете и все повече нараства необходимостта от донорски генетичен материал. 
Фондацията е създадена от журналистката Радина Велчева през 2007 година. Името ѝ е свързано с вълнуващата история на една млада жена - Траянка, която много искала да се сдобие с рожба. След 9-годишно неуспешно лечение и много сълзи за пореден път тя си подала документите за поредното ин витро, но този път изписала необходимите формуляри отгоре до долу с една и съща фраза: "Искам бебе!". И мечтата ѝ наистина се сбъднала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15